Aanhouding na achtervolging op verdenking van bezit harddrugs

6 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 oktober 2023 heeft de politie een 34-jarige Fransman aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. De aanhouding volgde op een korte achtervolging.

Achtervolging op de snelweg

Surveillerende agenten zagen rond 01.15 uur een auto met Frans kenteken rijden op de A58 ter hoogte van verzorgingsplaats Wouwse Tol. Ze wilden de auto en de inzittende(n) controleren en gaven de bestuurder op de A17 ter hoogte van knooppunt De Stok een stopteken. De bestuurder negeerde dit stopteken en ging er vandoor. Met hoge snelheid reed hij over de A17 richting Rotterdam en vervolgens de A16 op richting Breda. Bij Zevenbergschen Hoek konden meerdere politieauto’s de vluchtende automobilist insluiten en tot stoppen dwingen. 

Aanhoudingen

In de auto zaten twee mannen. De bestuurder, een 34-jarige Fransman, is aangehouden voor opzettelijk verkeersgevaarlijk gedrag en het niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. De bijrijder, een 23-jarige man uit Tsjaad, kon zich niet legitimeren en is daarvoor aangehouden. Hij heeft hiervoor een bekeuring gekregen.

Drugs in beslag genomen

Op het politiebureau bleek dat de 34-jarige verdachte vermoedelijk harddrugs in zijn lichaam verborgen had. Eén van de zakjes was stuk. Om een mogelijke overdosis te voorkomen, is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Er bleken geen andere drugs in zijn lichaam te zitten. De man is daarna weer meegenomen naar het politiebureau en in de cel gezet op verdenking van bezit van harddrugs. De in beslag genomen drugs, enkele grammen heroïne en cocaïne, worden verder onderzocht. De man zit nog vast voor nader onderzoek en verhoor.