Aanhouding na gewelddadige overval op juwelier in Roosendaal

3 maanden geleden gepubliceerd

Een 28-jarige man uit Roosendaal is aangehouden in verband met een gewelddadige overval op een juwelier aan het Roselaarplein. De overval werd gepleegd door drie daders op 11 mei 2022.

Overval met zwaard en wapen

Tijdens de overval bedreigden de daders de eigenaar met een zwaard en een wapen. Ze sloegen de vitrines met veel kracht stuk, waardoor klanten de winkel uit vluchtten. Na de overval reden de daders, nog steeds met hun bivakmutsen op, op twee motorscooters weg. De motorscooters werden later brandend aangetroffen op het Molenbeekpad in het buitengebied van Roosendaal.

Opsporingsprogramma’s leiden tot aanhouding

De politie heeft in de afgelopen weken beelden van de overvallers verspreid via de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Brabant. Dit leidde tot succes: op 2 april 2024 werd de 28-jarige verdachte aangehouden.

De politie ontving na het uitzenden van de beelden meerdere tips en namen van mogelijke daders. Het onderzoek naar de overige daders loopt nog. De politie roept mensen die informatie hebben, maar nog niet met de politie hebben gesproken, op om contact op te nemen. Dit kan via het algemene nummer of via de politie WhatsApp. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem.