Tweede verdachte aangehouden voor gewelddadige overval op juwelier in Roosendaal

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Overval op juwelier

Op 11 mei 2022 pleegden drie daders een gewelddadige overval bij een juwelier aan het Roselaarplein in Roosendaal. De daders bedreigden de eigenaar met een zwaard en wapen en vernielden de vitrines met veel kracht. Klanten vluchtten de winkel uit, in de overtuiging dat ze voor hun leven moesten rennen. Na de overval vluchtten de daders, nog steeds met hun bivakmutsen op, op twee motorscooters. Deze werden later in brand gestoken in het buitengebied van Roosendaal, op het Molenbeekpad. De daders bleven spoorloos.

Opsporing en arrestaties

De politie heeft in de afgelopen weken beelden van de overvallers verspreid via de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Brabant. Dit heeft succes gehad. Op 2 april werd een eerste verdachte, een 28-jarige man uit Roosendaal, aangehouden. Vandaag, 16 april, is een tweede verdachte gearresteerd; een 22-jarige man, eveneens uit Roosendaal.

De politie had het publiek gevraagd om mee te denken in het onderzoek. De recherche ontving daarop veel tips en ook namen van mogelijke daders. Deze tips hebben bijgedragen aan de aanhouding van de twee verdachten. De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.

Voor de overval zijn nog steeds tips welkom. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem.