Bestuurder veroorzaakt ravage en verlaat plaats ongeval

4 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van 4 april 2024 is er een voertuig een pand binnengereden op de Gerard ter Borchstraat in Roosendaal. De bestuurder heeft aanzienlijke schade veroorzaakt maar is na het ongeval weggelopen en heeft het voertuig achtergelaten.

Oproep naar getuigen en camerabeelden

De politie ontving rond 02:00 uur een melding van het ongeval. Agenten troffen ter plaatse een ravage aan, veroorzaakt door de auto die zich in een pand had geboord. Getuigen meldden dat ze een klap hadden gehoord en vervolgens de bestuurder uit de auto hadden geholpen. Hij leek gewond, maar liep na het ongeluk weg. De politie is op zoek naar de bestuurder en vraagt getuigen en mensen met camerabeelden zich te melden.

Geen verdachte aangetroffen

De brandweer heeft bevestigd dat er geen draagconstructies van het pand geraakt zijn en dat het pand veilig is. Ondanks dat de tenaamgestelde van het voertuig bekend is, evenals de woonadressen, heeft de politie daar geen verdachte aangetroffen. Het is onduidelijk of de tenaamgestelde daadwerkelijk de bestuurder is geweest. De tenaamgestelde zal daarom een ‘vordering bekendmaking bestuurder’ ontvangen, waarbij hij of zij moet verklaren wie de bestuurder was ten tijde van het ongeval.

Verlaten plaats ongeval is strafbaar

Volgens artikel 7 van de Wegenverkeerswet is het verboden de plaats van het ongeval te verlaten als je schade of letsel hebt veroorzaakt, zonder dat je je gegevens hebt achtergelaten. De politie wil daarom graag in contact komen met de bestuurder om de aanleiding te achterhalen en de situatie correct af te handelen. Personen met informatie over de bestuurder worden verzocht zich te melden bij de politie.