Voertuig crasht op Wagonstraat na achtervolging

19 dagen geleden gepubliceerd

Een voertuig is gecrasht op de Wagonstraat in Roosendaal na een achtervolging door de politie. De bestuurder had meerdere snelheidsovertredingen begaan. De bijrijder raakte gewond en de bestuurder is aangehouden.

Achtervolging op de snelweg

Agenten zagen het voertuig rond 10.00 uur te snel rijden op de A16 bij Prinsenbeek. In eerste instantie leek de bestuurder het stopteken van de agenten te volgen, maar reed uiteindelijk toch verder. De achtervolging startte rond 10.15 uur. Het voertuig reed met hoge snelheid over de A17, in de richting van Roosendaal. De politie besloot de achtervolging te staken omdat de bestuurder het overige verkeer in gevaar bracht.

Crash op Wagonstraat

Enkele minuten na het stopzetten van de achtervolging, crashte het voertuig op de Wagonstraat. Het betrokken voertuig kwam in aanraking met een personenauto en botste vervolgens tegen een vrachtwagen. Het voertuig vatte vlam, maar kon snel worden geblust. De bijrijder stapte gewond uit het voertuig.

Aanhouding van de bestuurder

De bestuurder ging er vandoor na de crash, maar kon iets later in de omgeving worden aangehouden. Het betreft een 34-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats.