Automobilist ontvlucht bekeuring en crasht tijdens verkeersactie in Noord-Brabant

19 dagen geleden gepubliceerd

Tijdens een verkeerscontrole actie genaamd “Ogen op de Weg” in de provincie Noord-Brabant, heeft een automobilist geprobeerd te ontsnappen aan een bekeuring en is gecrasht. Deze actie, ook bekend als de MONO-actie, is bedoeld om afleiding in het verkeer tegen te gaan en de verkeersveiligheid te verhogen.

Incident op de A16

Een onopvallende politieauto merkte een bestuurder op de A16 nabij Zevenbergschen Hoek op die niet handsfree belde. De bestuurder kreeg een volgteken, maar in plaats van te stoppen, trapte hij het gas in en vluchtte weg. De politie zette de achtervolging in over de A16 en A17 richting Roosendaal. De auto werd uiteindelijk gecrasht in Roosendaal.

Gevolgen voor de automobilist

De bestuurder werd niet alleen bekeurd voor het niet handsfree bellen, maar ook voor het veroorzaken van een ongeval met letsel en voor meerdere verkeersovertredingen tijdens de vlucht. Onder deze overtredingen vielen het negeren van een stopteken, rechts inhalen, geen voorrang verlenen en overschrijding van de maximumsnelheid.

Resultaten van de verkeerscontrole

Tijdens de controle zijn in totaal 195 bestuurders bekeurd. Onder deze overtredingen waren 81 gevallen van het vasthouden van een elektronisch apparaat of telefoon tijdens het rijden, 66 gevallen vastgesteld door de Monocam op de A27 bij Oosterhout en 36 gevallen vastgesteld door de Monocam op de A17 bij Standdaarbuiten. Andere overtredingen waren onder andere kleven, rechts inhalen, niet tonen van het rijbewijs bij eerste vordering, rijden zonder rijbewijs en het niet dragen van de gordel.

De MONO-actie werd ondersteund door de provincie en uitgevoerd door het verkeersteam en de basisteams. Ze gebruikten de Monocam boven snelwegen en werkten als spotters vanuit een touringcar. In de nabijheid van de touringcar reden 10 onopvallende politievoertuigen die overtreders aan de kant zetten. Dit alles om de verkeersveiligheid te vergroten.