Arrestatie na geluidsoverlast leidt tot hevig verzet

4 maanden geleden gepubliceerd

In Roosendaal heeft de politie op donderdag 14 maart omstreeks 22.20 uur een 40-jarige bewoner van een woning aan de Burgemeester Freijterslaan aangehouden. De arrestatie vond plaats na een melding van geluidsoverlast en ging gepaard met veel verzet van de verdachte, die dreigde de politieagenten dood te schieten.

Dreigementen en verzet

De politie was ter plaatse gegaan na een melding van geluidsoverlast. Bij aankomst hoorden de agenten harde muziek met diepe bastonen uit een van de appartementen komen. Toen ze aanbelden om de bewoner hierop aan te spreken, deed deze niet open. In plaats daarvan dreigde hij de agenten door de deur heen te zullen doodschieten als ze niet zouden vertrekken.

Inzet stroomstootwapen

Na het dreigement vroegen de politiemensen om assistentie van collega’s met zware politievesten. Hierna werd de voordeur geforceerd en de woning betreden. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Om hem te kunnen overmeesteren, werd een stroomstootwapen ingezet.

Naar het ziekenhuis

Na zijn aanhouding bleek de verdachte een verwonding aan het hoofd te hebben. Hiervoor is hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De omstandigheden rond de verwonding zijn niet nader toegelicht. Het is ook niet bekend hoe het momenteel met de verdachte gaat.