Man verwondt agent bij arrestatie in Roosendaal

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Een man heeft zich hevig verzet bij zijn arrestatie in Roosendaal en heeft hierbij een politieagent verwond. Het incident vond plaats op maandag 19 februari 2024.

Incident op de Brugstraat

Rond 13.40 uur kregen agenten een melding van een verdachte situatie op de Brugstraat. In de omgeving troffen agenten een persoon aan die voldeed aan het signalement. Ze gaven de man, die op de fiets was, een stopteken. De man besloot echter om de politieauto heen te rijden.

Aanhouding loopt uit de hand

Op de Waterstraat gebruikten de agenten hun dienstauto om de fietser tot stoppen te dwingen. Toen hem om zijn legitimatiebewijs werd gevraagd en hij weigerde dit te geven, werd hij gefouilleerd. De verdachte werkte echter niet mee en probeerde zich los te trekken. Tijdens de aanhouding trapte de man een van de agenten in zijn rug en gezicht, waardoor de agent op de grond viel en zijn voet klem kwam te zitten.

Gebruik van stroomstootwapen

De 44-jarige verdachte uit Dordrecht bleef zich verzetten, waardoor de agent zijn stroomstootwapen moest pakken. Op dat moment besloot de verdachte om mee te werken, waardoor het stroomstootwapen weer kon worden opgeborgen.

Arrestatie van de verdachte

De man werd geboeid en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De verwondingen van de agent zijn momenteel onbekend.