Minderjarige gearresteerd op verdenking van fraude

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft een 17-jarige jongen uit België gearresteerd op verdenking van fraude. De jongen zou geprobeerd hebben nep iPhones te verkopen via een online verkoopwebsite.

Confrontatie in Da Costaflat

De arrestatie vond plaats op woensdagavond 21 februari 2024 in de Da Costaflat, na een melding over een ruzie tussen meerdere mannen. De politie trof twee mannen aan die de jongen staande hielden. Eén van de mannen beweerde dat hij een maand eerder een nep iPhone van de jongen had gekocht via een advertentiewebsite. Hij had sindsdien de advertenties van de ‘verkoper’ gevolgd en een ontmoeting gepland toen er een nieuwe advertentie online kwam. Het doel was niet om een nieuwe telefoon te kopen, maar om de jongen te confronteren met zijn dubieuze praktijken.

Verdere onderzoek

De agenten vroegen de jongen zich te legitimeren, maar kreeg hierop geen reactie. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Na aanvankelijke weigering werkte de jongen uiteindelijk mee aan het vaststellen van zijn identiteit. Hij bleek inderdaad in het bezit te zijn van een nep iPhone. De jongen zit momenteel nog vast voor verder onderzoek en verhoor.

Tips voor veilig online kopen

In het licht van dit incident herinnert de politie het publiek aan enkele tips voor veilig online kopen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk gegevens te controleren voordat je iets koopt. Maak duidelijke afspraken met de verkoper over de prijs, levering en garantie. Bewaar altijd een kopie van de advertentie en de foto’s, evenals de contactgegevens van de verkoper. Wees extra alert als gewilde producten voor lage prijzen worden aangeboden. Als je toch slachtoffer wordt van internetoplichting of aan- en verkoopfraude, doe dan altijd aangifte.