Overval op juwelier in Roosendaal: politie zoekt getuigen

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 11 mei 2022 werd de juwelier Goldmine aan het Roselaarplein in Roosendaal het slachtoffer van een brute overval. Drie overvallers vernielden in minder dan 30 seconden de winkel en gingen ervandoor met een onbekende buit.

Omschrijving van de overval

De overvallers drongen de winkel binnen met een zwaard en een wapen, sloegen de vitrines kapot en dwongen de klanten om weg te rennen voor hun leven. Tijdens de overval werden er meerdere schoten gelost, waarschijnlijk afkomstig van het alarmpistool van één van de overvallers.

Na de overval gingen de daders, nog steeds met hun bivakmutsen op, er vandoor op twee motorscooters. Ze reden met hoge snelheid, ongeveer 70 kilometer per uur, de Laan van Brabant in richting de wijk De Kroeven.

Getuigenoproep

Twintig minuten na de overval ontving de politie een melding van twee brandende motorscooters op het Molenbeekpad, in het buitengebied van Roosendaal. Hoe de daders vanaf deze plek zijn gevlucht, is nog onduidelijk.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk meer weten over de daders. De eerste overvaller, die met een klauwhamer op de vitrines insloeg, heeft een slank tot normaal postuur. Dit geldt ook voor de tweede overvaller, die een machete bij zich had. De derde overvaller, vermoedelijk degene met het alarmpistool, heeft een flink forser postuur.

Als u informatie heeft over deze zaak, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie.