Pakketbezorger sjoemelt met gewicht tijdens verkeerscontrole in Roosendaal

21 dagen geleden gepubliceerd

Tijdens een verkeerscontrole op 26 maart 2024 in Roosendaal is een pakketbezorger betrapt op sjoemelen met het gewicht van zijn voertuig. Vermoedelijk om de wetgeving rondom vergunningen te omzeilen, had de bezorger zijn voertuig op het kentekenbewijs laten terugbrengen naar een laadvermogen van 10 kilo. Dit terwijl er veel meer pakketten in de auto lagen. Bij de weging bleek dat het voertuig ruim 100 kilo boven het toegestane gewicht zat.

Verkeerscontrole met behulp van Tintman en MONOcam

De politie hield de verkeerscontrole van 8 tot 15 uur in de Stok. Hierbij maakte het verkeersteam gebruik van de Tintman om de lichtdoorlaatbaarheid van autoruiten te meten en een geluidsmeter voor metingen bij de uitlaten van auto’s en motoren. Boven de A17 nabij de Stok werd de MONOcam ingezet. Dit leidde tot 35 verbalen voor afleiding en bellen achter het stuur.

Bekeuringen

Naast de pakketbezorger ontvingen ook andere bestuurders een bekeuring voor verschillende overtredingen. Zo waren er onder andere bekeuringen voor donkere ramen (4x), verlichting (2x), gewicht (2x), roodlicht (3x) en bellen achter het stuur (7x). Verder waren er bekeuringen voor het niet tonen van het rijbewijs (3x), losse of afgedekte lading (3x), geluidsmeting (8x), rijden zonder rijbewijs (1x), remlicht (1x), reflector (1x), scherpe lading (1x), plaats op de weg (1x), WOK geluid (7x), WOK gewicht (1x) en artikel 8 (675 ug/l) (1x).