Politie arresteert twee verdachten in verband met woningoverval

4 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft op dinsdagochtend 5 maart 2024, twee inwoners van Roosendaal aangehouden. De verdachten, twee mannen van 19 en 22 jaar oud, worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een woningoverval in Rucphen in december 2022.

Woningoverval in Rucphen

De woningoverval vond plaats op maandag 5 december 2022 rond 17.10 uur. Het slachtoffer, een toen 62-jarige man, werd in zijn woning in de Achterhoeksestraat in Rucphen overvallen. Volgens rapporten waren er meerdere daders bij betrokken. Ze mishandelden de bewoner en gingen er na de overval vandoor met geld en andere kostbaarheden.

Politieonderzoek

Direct na de overval startte de politie een uitgebreid onderzoek. Dit omvatte een buurtonderzoek, het controleren van beschikbare camerabeelden en het inroepen van hulp van het publiek via berichten in de media. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de twee nu gearresteerde verdachten.

Het onderzoek is nog steeds aan de gang en de politie sluit de mogelijkheid van meer arrestaties niet uit. Er wordt momenteel onderzocht of en hoe de gearresteerde verdachten betrokken waren bij de overval.