Politie fouilleert preventief in Roosendaal

Normal politie embleem

De politie is vrijdagavond rond 18.30 uur begonnen om mensen preventief te fouilleren en vervoermiddelen en bagage te onderzoeken. De controles gebeuren ‘zonder aanzien des persoons’.

Tijdens de controles werden rond 20.00 uur op de Lindenburg in de wijk Langdonk twee mensen gearresteerd. Een van hen, een jongeman (18) uit Roosendaal werd naar het politiebureau meegenomen omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen en voor een overtreding van de noodverordening. Hij is verhoord en kreeg een proces-verbaal. De andere is een jongen (17) eveneens uit Roosendaal. Hij werd aanvankelijk naar het politiebureau meegenomen voor overtreding van de noodverordening. Hij moet zich zaterdagmorgen nogmaals op het politiebureau melden, dan wordt hij verhoord. Verder werd rond 20.00 uur aan de Lodewijkdonk een man aangehouden voor witwassen. Het gaat om een inwoner (30) uit Frankrijk. Hij zit nog vast. In deze zaak werden twee busjes in beslag genomen. De politie onderzoekt nog wat hierbij is gebeurd.

Gebiedsverboden

Het tweetal, die aan de Lindenburg werden gearresteerd, kregen tevens een gebiedsverbod. Ook diverse verdachten, welke de afgelopen dagen werden aangehouden, kregen namens de burgemeester een gebiedsverbod om te voorkomen dat zij weer de openbare orde kunnen verstoren. Zij mogen gedurende 14 dagen niet meer in het gebied komen.

Stopgesprekken

De politie voerde vrijdag ook weer twee zogenaamde stopgesprekken. Dit tweetal had via hun social media accounts opruiend teksten gepost. Het doel van de gesprekken is het kenbaar maken dat de politie weet wie er achter deze accounts zitten en laten merken dat de politie dit niet tolereert.

Matrixborden

De gemeente Roosendaal heeft vrijdagavond diverse matrixborden langs openbare wegen matrixborden geplaatst, waarbij ongewenste lieden wordt opgeroepen om weg te blijven. 

Adverteren op RoosendaalNu.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op RoosendaalNu.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Roosendaal
19:17

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

67%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief