Politie roept op om alert te zijn bij autobranden

Normal politie

Steenbergen - In twee nachten (maandag 25 november en dinsdag 26 november) vonden twee autobranden plaats. De politie doet onderzoek naar deze branden en vraagt bewoners om hulp en alertheid.

De politie is tijdens haar surveillance alert op de omgeving. Ook het buurtpreventieteam Striene-Zuid is extra alert. Maar we staan niet op iedere hoek van de straat. De autobranden vinden in de nachtelijke uren plaats, wat het vinden van getuigen niet gemakkelijk maakt. Toch blijkt dat er veel relevante informatie in de wijk aanwezig is. Daarom vragen we de hulp van de bewoners in het gebied via politie.nl, via social media én via bannering.

Autobranden

In de nacht van dinsdag 26 november, kregen de brandweer en politie rond 02.55 uur een melding van een autobrand aan de Primulastraat. Een buurtbewoner hoorde een harde knal en zag de auto in brand staan. Agenten hebben direct in de omgeving uitgekeken naar een verdachte en met buurtbewoners gesproken. De nacht er voor stond omstreeks 02.40 uur een auto aan het Rozenplein in brand. De politie stelt een onderzoek in naar beide autobranden en kijkt daarbij ook naar mogelijk verband tussen deze brandstichtingen. Het is op dit moment onduidelijk of het gaat om één of meerdere daders.

Aandacht

Er is extra aandacht voor de situatie in de wijk Steenbergen-Zuid. Al op eerdere momenten in de afgelopen twee jaar had Steenbergen te maken met een reeks (auto) branden en vernielingen. De politie heeft onderzoek gedaan maar er is geen verdachte(n) aangehouden. Autobranden zijn vaak lastig zijn om te onderzoeken omdat ook sporen kunnen verbranden. Getuigen zijn daarom heel belangrijk. Wij vragen bewoners en ondernemers extra alert te zijn. Zo wordt er na iedere autobrand uitgebreid onderzoek gedaan door met omstanders en buurtbewoners te spreken. Autobranden leveren gevaar op in een woonwijk en maken veel schade.

Adverteren op RoosendaalNu.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op RoosendaalNu.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Roosendaal
20:47

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

67%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief