Roosendaal beleeft rustig weekend

Normal mouw nieuwe uniform politie

Politie en gemeente waren de afgelopen dagen in Roosendaal paraat en duidelijk zichtbaar aanwezig. Zij troffen vrijdagavond en zeker zaterdagavond en -nacht een rustig beeld aan. Afgezien van enkele meldingen waren er geen ongeregeldheden meer.

Omdat groepen jongeren vanaf vorige weekend in de avond- en nachtelijke uren zwaar vuurwerk afstaken en brandjes stichtten, werd een scala aan maatregelen genomen, welke de politiemensen in staat stelden om zichtbaar en doeltreffend op te kunnen treden. Naast deze regels is vermoedelijk in de Roosendaalse samenleving in het algemeen en bij de veroorzakers in het bijzonder een gezamenlijk besef ontstaan, dat de ongeregeldheden buiten proporties waren. Het illegale vuurwerk en andere brandbare materialen waren zeer gevaarlijk en intimiderend naar de wijkbewoners.

Illegaal vuurwerk

De politie blijft zeker de komende dagen zeer alert en zichtbaar aanwezig. De agenten hopen hierbij dat het rustig blijft. Nieuwe meldingen over illegaal vuurwerk en opslagplaatsen van andere brandbare spullen kunnen bij de politie gemeld worden. Weet of vermoedt u dat ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit!

Overlast

Ook is het belangrijk dat de overlastplekken bij de politie bekend zijn en goed in kaart worden gebracht. Daarom worden inwoners gevraagd om de overlast te blijven melden. De politie is bereikbaar via 0900-8844 of app 06-12207006 en voor spoedgevallen bel: 112. Het is ook mogelijk om anoniem informatie door te geven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Adverteren op RoosendaalNu.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op RoosendaalNu.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Roosendaal
20:18

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

67%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief