Vier verdachten aangehouden voor overvallen tankstations Rucphen en Krabbendijke

Normal aanhouding

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 augustus 2020 werd een tankstation aan de Rijksweg Zuid in Rucphen overvallen. In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 september 2020 mislukte een overval op een tankstation in Krabbendijke.

Bij de overval in Rucphen werd een van de medewerkers bedreigd met een wapen en er werd een onbekend geldbedrag weggenomen. De overval in Krabbendijke bleef bij een poging. De dader of daders verlieten daar zonder buit het tankstation. De politie startte een onderzoek op beide incidenten.

Vier verdachten aangehouden

Vorige week zijn door de politie drie mannen uit Steenbergen, Made en Tholen aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de mislukte overval op het tankstation in Krabbendijke. De mannen uit Steenbergen en Made (27 en 19 jaar oud) zijn voor de rechter commissaris geleid. Die bepaalde dat de mannen langer vast moesten blijven zitten. De Tholenaar (25) is heengezonden nadat hij gehoord is door de recherche. Hij is nog wel verdachte in de zaak.

Uit het rechercheonderzoek bleek dat de twee verdachten uit Steenbergen en Made ook in aanmerking komen voor de overval in Rucphen. Ook in die zaak is inmiddels een derde verdachte aangehouden. Op maandag 28 december jl werd een 24-jarige man uit ’s-Heerenhoek aangehouden. Hij wordt in de komende dagen voor de rechter commissaris geleid. Die bepaalt vervolgens of deze verdachte in bewaring gaat.

Van de gewapende overval op het tankstation in Rucphen zijn beelden getoond op de website van de politie. Die beelden zijn door de politie verwijderd.

Adverteren op RoosendaalNu.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op RoosendaalNu.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Roosendaal
20:29

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

67%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief