Vijf arrestaties na ernstige vuurwerkoverlast in Roosendaal

Normal aanhouding

De politie heeft dinsdag en woensdag in Roosendaal vijf mannen aangehouden. Vier mannen werden tijdens de ongeregeldheden gearresteerd. Woensdagmorgen is een man aan de Elisadonk aangehouden. In zijn woning werd zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Dinsdagavond was de politie met enkele tientallen agenten aanwezig in de wijk Langdonk vanwege ernstig vuurwerkoverlast eerder deze week. Er verzamelden zich enkele kleine en grote groepen. De grootste groep bestond uit veertig jongens en mannen. De leeftijden varieerden van 14 tot 30 jaar. Het viel de agenten op dat veel aanwezigen niét uit de wijk Langdonk kwamen.

Ongeregeldheden

Gedurende de avond werd regelmatig zwaar illegaal vuurwerk afgestoken. Ook werden molotovcocktails op straat gegooid, waardoor flinke vlammen ontstonden. Bij een flat werden vernielingen gepleegd. Ook werden in Langdonk enkele brandjes in kliko's gesticht. Enkele keren werden stenen naar politieauto's gegooid. Er raakte niemand gewond.

Vijf arrestaties

Rond 20.20 uur werd op 't Zand een jongeman (18) uit Breda gearresteerd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal voor het verstoren van de openbare orde. Rond 23.30 uur werden aan het Saskiadonk drie mannen (20, 21 en 22) uit Roosendaal gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde. Ook zij kregen op het politiebureau een proces-verbaal uitgereikt. Aan de Elisadonk werd woensdagmorgen rond 6.30 uur een bewoner in een woning aangehouden. De man werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. In de woning werd een zak met zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Verantwoordelijk

Politie en gemeente begrijpen heel goed dat deze tijd voor de jeugd ingewikkeld is, gezien de huidige coronamaatregelen, maar hoopt heel stellig dat de jongeren verstandig zijn en vanaf nu niét meer naar Langdonk komen. Ouders worden opgeroepen om in gesprek te gaan met hun kind(eren). Jongeren wordt erop gewezen dat ze hun toekomst verknallen op het moment dat ze door de politie gearresteerd worden, omdat ze dan een strafblad krijgen.

Meld opslag van illegaal vuurwerk

De politie is een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden van de afgelopen dagen. Ook wil de politie weten waar zich illegaal vuurwerk en andere brandbare spullen zijn opgeslagen. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie! Bel 0900-8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook volledig anoniem terecht bij het team criminele inlichtingen (TCI). Bel dan 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen. De medewerker(st)er van het servicecentrum stelt u enkele gerichte vragen en helpt u dan anoniem verder.

Adverteren op RoosendaalNu.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op RoosendaalNu.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Roosendaal
19:25

18° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

67%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief